Wat WE DOEN

Bij Hoofd Hart Hond vinden we dat ontwikkeling heel goed kan beginnen met doen. Vanuit het doen kan voelen en denken ontstaan en omgekeerd werkt dit natuurlijk ook. Een mooie belevingsgerichte ontdekkingsreis met je hoofd en je hart in samenwerking met de hond.

“Het hoofd zoekt, het hart vindt, de hond verbindt” *

 (* vrij naar George Sand)

NATUURLIJK

SAMEN

In de samenwerking tussen mens en hond komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk hierbij aan lichaamstaal, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, samenwerking en zelfvertrouwen.

Het werken met de hond voorziet vaak in mooie metaforen voor de omgang met situaties in het dagelijks leven en raakt hiermee aan de directe ervaring. De hond reageert in het moment, heeft geen (verbaal) oordeel en nodigt op een speelse , verbonden en veilige manier uit tot interacties voor groei en ontwikkeling.

Plezier, bewegen en doen zijn belangrijke basisingrediënten. Woorden zijn in eerste instantie minder belangrijk. Vanuit de ervaring met de hond word je gestimuleerd een eigen oplossing te vinden om van hieruit verder te ontwikkelen.

WAT IS DOG ASSISTED COACHING

Dog Assisted Coaching  (DAC) is een ervaringsgerichte en interactieve methode van coachen waarbij een gecertificeerde therapiehond de rol van co-coach heeft. Deze manier van coachen heeft zijn basis in de dierondersteunde interventies (Animal Assisted Interventions A.A.I.).

De hond is nooit ‘de therapeut’ maar functioneert onder begeleiding van de coach als facilitator, motivator of ondersteuner bij het werken aan hulpvragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en groei. De coach let op het welzijn van mens èn hond rondom de interacties die plaatsvinden.

De werkwijze is holistisch (lichaam, psyche, intuïtie) en technieken komen voort uit counseling, oplossingsgericht werken, NLP, systemisch werken (opstellingen), talentgedreven werken en mindfulness. We werken vanuit een open, persoonsgerichte en niet-confronterende houding. 

Over ons 

"Ontmoeting, je realiseren dat wederzijdse afhankelijkheid is wat ons bindt. Daarom willen we op een oprechte manier met elkaar werken en leven. Met een zorgvuldig oog voor elkaars talenten en elkaars tekortkomingen. In de zekerheid dat we zien wat de ander nodig heeft. Zo werken we samen aan verbinding, aan vervulling, aan groei. Met heel ons hart, iedere dag".

Arrianne

Zolang ik besta maken honden deel uit van mijn leven. Dat mijn honden nu ook mijn collega’s zijn, is heel vanzelfsprekend ontstaan. Mens en hond ‘natuurlijk samen’ in dierondersteunde interventies. In verbinding met elkaar, met de voeten op de grond, lopen we soms letterlijk een stukje met je mee op zoek naar nieuwe wegen op het levenspad.

Lynn

Lynn is een vrolijke labrador retriever. Die weinig nodig heeft om in beweging te komen. Deze dame heeft een warm hart en een nieuwsgierig en leergierig hoofd. Ze kan met haar energie en gevoeligheid een heldere spiegel zijn.

Cooper

Cooper is een enthousiaste golden retriever. Hij is mensgericht, spontaan, super lief en lekker eigenwijs.

Quibble

In memoriam:  Quibble, 'founding mother' van Hoofd Hart Hond.  

Voor wie

In samenspel met een hond leren over jezelf en de wereld om je heen. Samen ontdekken wat jou helpt om bijvoorbeeld anders met een situatie om te gaan of uitvinden hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.


Binnen een begeleidings-  of behandeltraject  is soms behoefte aan een andere ingang. Ook kan er een specifieke coachvraag zijn waarbinnen de instelling geen mogelijkheid voor is.

Wij bieden kortdurende individuele coachtrajecten en trainingen.